AktualityŠport

Štart novej sezóny a veľké zmeny v Zlatomoraveckej hokejbalovej lige

obed
poradna

 

 

Primátor dal slovo a hokejbalisti majú v spolupráci s Mestským podnikom Technické služby plnohodnotnú hraciu plochu pre svoje aktivity. Krstom nového kompletného ihriska bol prvý hokejbalový turnaj o Pohár primátora mesta, pod ktorého organizáciu sa podpísal Pavel Dvonč a Marek Horvát. Konal sa 8. septembra 2013 a zúčastnilo sa ho 5 mužstiev. Najlepším hráčom turnaja sa stal Peter Ondrejka, za najlepšieho obrancu bol vyhlásený Andrej Godor a Dušan Madola si odniesol cenu za najlepšieho brankára. Zo zúčastnených tímov si pohár za tretie miesto odniesol Routiners, druhé miesto patrilo hráčom Scorpions, a najväčší pohár si z prvého stupienka hrdo odnášalo mužstvo Penguins. Turnaj, ktorý sa odohral v posledný slnečný letný deň prišiel podporiť aj primátor Peter Lednár, viceprimátor Jozef Škvarenina a prednosta MsÚ Roman Šíra.

Dňa 15. augusta 2013 sa odštartoval v poradí už 28.ročník Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy (ďalej len ZMHL), ktorá svojou tradíciou a dlhovekosťou patrí k jednej z najstarších hokejbalových líg na Slovensku – jej vznik sa datuje na rok 1986. Momentálne v lige pôsobí 8 mužstiev zo Zlatých Moraviec a okolia.

Ročník 2013/2014 bude však v jej existencii prelomový, keďže sa po prvý krát bude hrať na ihrisku s kompletnými hokejbalovými mantinelmi. V roku 2013 sa po veľkom úsilí súčasného vedenia ZMHL, samotných hráčov a v neposlednom rade Mestského úradu v Zlatých Moravciach na čele s primátorom Petrom Lednárom, podarilo kompletne dokončiť hokejbalovú arénu v Zlatých Moravciach. Za posledné dve sezóny prešla liga priamo revolučnými zmenami, kde nezostal kameň na kameni. Prešlo sa z hracieho systému 3+1 na 4+1, zaviedla sa povinná výstroj pre brankárov a hokejbalové veľkosti bránok, implementovali sa pravidlá SHBÚ, vybudovalo sa nové ihrisko. Po týchto zmenách by sa chcela ZMHL začleniť do 2. SHBL Juhozápad.

K novej sezóne sa vyjadril aj predseda ZMHL Mgr. Pavel Dvonč: „Hokejbal má v Zlatých Moravciach takmer 30 ročnú tradíciu a liga s hráčmi si už zaslúžila dôstojné hokejbalové podmienky. V porovnaní s hokejbalovými ligami na okolí sme dlhé roky zaostávali a hráči zo Zlatých Moraviec hrávali a hrávajú v ligách vo Vrábľoch a v Nitre. Dali sme si preto za cieľ s ľuďmi z vedenia ZMHL vytvoriť v Zlatých Moravciach také podmienky, aby sa hráči a mužstvá z Moraviec postupne vracali do ZMHL a z ligy sa stala jedna z najlepších druhých líg na Slovensku. Potenciál tu určite je.“

Hracím dňom ZMHL je nedeľa.

Výsledky 1. Kola ZMHL:

Penguins – Corgons-Lemons 6:2

(Pánik 3, Valent 2, Bošanský – Vaňo, Jakab M.)

Routiners – Scorpions 11:0

(Strákoš 3, Dvonč P. 2, Opálený 2, Kováč M. 2, Janček, Eliáš

Benetton  – Stallions 6:2

(Kliman, Kožiak, Krkošek, Škula, Hitka, Pecho – Borčin, Černo)

Kompletné výsledky a štatistiky sú aj na http://zmhl.sportvin.sk/liga/zmhl-seniori

Za primátora mesta Petra Lednára, za celé Mesto a predovšetkým za redakciu Tekovských novín prajem všetkým hráčom veľa entuziazmu, síl, radosti a čo najväčšie úspechy bez zranení.

Držte sa chlapci :))

všetky informácie o hokejbalovej lige poskytol Pavel Dvonč

Ľubomíra Rosinská 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button